nedelja, 01. december 2013

Mostarska Lula je slavila drugi rojstni dan

Svojih 40 je Romina praznovala 29. 11. Dan kasneje sta Ana in Miha povabila v Lipico na praznovanje Ulinega rojstnega dne. Ata Peter tokrat ni postavil mlaja, je pa prinesel celo vrečo včerajšnjega kruha, katerega trgovine vrnejo v pekarno, ta ga pa zdaj prodaja po 2.75€ za celo vrečo. Mi ga kupujemo za naša oslička. Narežemo ga, posušimo in jima dodajamo za popestritev sveže in suhe krme.Je pa včerajšnje večerno nebo izdalo, da tudi v nebesih ne počivajo. Miklavževi peki pečejo piškote. Letos jih bodo polni koši. Je pa s tem povezano tudi veliko tveganje. Saj se za Miklavžem in njegovim nebeškim spremstvom podijo tudi krdela parkeljnov. V četrtek jih po njihovem koledarju in urniku pričakujemo o mraku ob petih zvečer. Kdor si drzne, naj jih pričaka pri Štefan. Lahko se bo skril pod peč, saj se tja spodaj ne morejo zavleči. Edino s kakšnim kavljem bi te utegnili izvleči.

V Lipici si posteljejo moja nečaka in nečakinje in proti jutru pridemo počivat še slavilci Romininega rojstnega dneva. Ana začne pripravljati jedačo za prihajajoče goste ob Ulinem rojstnem dnevu. Poleg Irene in Petra smo se zbrali vsi Štefanovi razen Ceneta, ki je na Silbi. Poleg nas pa še Petra, Matjaž in Dan Pikalo, Ana Pogačnik in Andraž Hočevar, Meta Oblak. Ano Žan pripelje mama. Okrog treh se po močno podaljšanem poletju vrne Iva in z njo dva Dalmatinca: Edo Vujnović in Branislav Veža.

Ana Žan je kot Ulina krstna botrica poskrbela za torto. Meta Oblak pa je redna družica tudi na jadralnih regatah.

Ula je upihnila dve svečki in razrezali so torto. Ana je povedala, da Ula ne mara da se ji zapoje za rojstni dan. Ko sem jo zvečer vprašal, ali ji je bilo všeč, ko smo ji zapeli, je rekla da ja. Jezna je bila samo na Janeza, ki ji je odsvetoval pekoč žvečilni gumi.Stopniščno okno je bilo oder za nastopajoče. Zvrstili so se skoraj vsi solisti, na koncu pa še skupaj zapeli Only You.

Precej se je igralo, pelo in plesalo. Začeli smo z rašplo in vsemi našimi in silbenskimi plesi. Pozabili smo samo na čakarero. Še eno noč so pri nas prespali vsi vnuki razen Klare in Ane Roze. V nedeljo so pred odhodom peljali na sprehod še Neto in Rikija.


Pa še kdaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar